מזונות אישה ודמי מדור

דן לימור עורך דין משפחה

מאת: עורך דין דן לימור

מתי קיימת חובה לשאת במזונות אישה ומהן הנסיבות בהן קיים פטור מהמזונות? צרו קשר לתיאום פגישת ייעוץ. דן לימור – משרד עורכי דין, מתמחה בדיני משפחה ומזונות אישה, ומציע מגוון שירותים משפטיים, כדי לסייע לכם, בייעוץ ובייצוג ועומד לרשותכם בכל עת.

הבעל היהודי חייב בתשלום מזונות אשתו ובתשלום דמי המדור עבורה, המשמשים למגוריה. מקור החיוב של הבעל במזונות אשתו הינו הדין האישי המוחל עליהם – הוא הדין העברי שחל על בני זוג יהודים. חובתו של הבעל במזונותיה נגזרת מעצם הנישואין ותקפה כל עוד הם נשואים זה לזו או עד אשר ניתן פסק דין לגירושין.

לכן, הבעל אינו יכול לחמוק מתשלום מזונותיה של אשתו וחובתו שרירה וקיימת אף אם משאביו הכספיים דלים. כמו כן, ככל והשקעתו של הבעל בעבודה אינה רבה, ניתן להורות לו לעבוד יותר על מנת שיוכל לעמוד בתשלום מזונותיה.

פטור ממזונות אישה יוכל להינתן לבעל גם באם קיימת נסיבה אובייקטיבית בדמות מגבלה רפואית או מחלה קשה, המונעת ממנו להשתכר. בנסיבות אלו תוכל האישה לגבות את מזונותיה באמצעות המוסד לביטוח לאומי או באמצעות הגשת תביעה כנגד הוריו של הבעל.

מומלץ להיוועץ בעורך דין משפחה הבקיא בתחום דמי המזונות, וזאת כדי לאמוד את הנסיבות נכונה ולכלכל את הצעדים המשפטיים, בין אם לפני שהוגשה תביעת מזונות ובין אם לאחריה. בתוך כך, יש לבחון בקפדנות את הערכאה אליה תוגש התביעה, בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה. לכך עשויה להיות השפעה רבה על מזונות אישה, עצם החיוב בהם ושיעורם.

שיעור מזונות אמור לכסות אחר צרכיה של האישה במטרה שתוכל לשמור על רמת החיים לה הורגלה בעת חייהם המשותפים של בני הזוג. סכום המזונות נקבע ביחס לצרכי האישה, הכנסתו של הבעל ופוטנציאל ההשתכרות שלו וזאת כמו שנאמר: "האישה עולה עימו ואינה יורדת".

משרדנו העוסק בדיני גירושין, משפחה, ירושה, מתמחה בדיני מזונות אישה בבתי הדין הרבניים ובבתי המשפט לענייני משפחה, מציג את החלופות האפשריות וחותר לצלוח בבטחה את ההליכים תוך הענקת ליווי משפטי יסודי ומקיף, העומד לרשותכם בכל עת.

תוכן עניינים
שתפו מאמר זה
מלאו את הפרטים ואנו נשוב אליכם בהקדם:
תחומי שירות

נגישות